Jó hírnevet szereztek a békéscsabaiak Belgrádban

2019.02.17.

A nagy hagyományokkal rendelkező, 52. alkalommal megrendezett belgrádi mezei futó versenyen vendégszerepelt a hétvégén a Kopp Békéscsabai AC csapata.

Mint arról Tóth Sándor vezetőedzőnk beszámolt, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség égisze alatt lezajlott viadalon hat versenyzővel képviselte a klub magát, s mindannyian jól szerepeltek.

– Sok nemzet, népes mezőny vett részt azon a versenyen, melyet arra próbáltunk felhasználni, hogy motiváljuk a fiatalokat és felkészüljenek az elkövetkezendő időszak versenyeire – mondta Tóth Sándor.

A felnőtteknél Gregor László versenyzőnk a 6000 méteres távon rajtolt el. Sokáig a harmadik helyen állt, de a két kenyait is kiállító népes mezőnyben végül visszacsúszott az ötödik helyre. A 3000 méteren próbálkozó Pap Csilla sem szégyenkezhet, aki a harmadik helyen ért célba. A junioroknál Apáti Bence egy bosnyák és egy szerb fiúval végig harcban állt az első helyért. Szépen futott, és a bosnyákot beelőzve a szerb mögött a második helyen ért célba. Az ifjúságiak 4000 méteres számában Szabó Ádám is dobogóra léphetett, aki kiváló futással harmadik lett. A serdülők 1000 méteres távján Karsai Gábor indult. Bár érmet nem szerzett, a negyedik hely miatt nem lehet csalódott.

– Gregor Laci jól futott, mint ahogy Apáti Bence is, utóbbi jutalomból elindulhat a hétvégi fedett pályás országos bajnokság 800 méteres számában. Kiválóan futott Pap Csilla, Szabó Ádám és a serdülőkorú Karsai Gábor is – értékelte versenyzői teljesítményét Tóth Sándor.