Márton Anita éremmel bizonyított az EB-n

Glasgow, 2019.03.02.

A magyar atlétika első világbajnoka, Márton Anita a női súlylökés döntőjében lépett dobókörbe a fedettpályás kontinensbajnokság záró versenynapján. Országos csúcstartónk sérülését követően versenyről versenyre egyre jobb formába került, idei legjobb eredményét pedig a legjobbkor, éppen Glasgow-ban, a fináléban lökte. A Kopp Békéscsabai AC olimpiai bronzérmes atlétája 19.00 méteres eredménnyel bronzérmes lett az Eb-n.

Anita a harmadik sorozatban lökte meg a bronzot hozó, idei legjobb eredményt. Kiváló versenyzőnk megjósolta, hogy nagyon szoros lesz a verseny. Mindenképp kiemelendő, nagyon szoros csata volt az első három helyezett között, az érmek elosztásáról mindössze 12 centiméter döntött. Márton Anita harmadik fedettpályás Eb-érmét nyerte.

„- Amiért jöttem, az sikerült: szerettem volna 19 méter körül lökni és érmet szerezni. Így, hogy sérülésből jöttem vissza, elégedett vagyok” – nyilatkozott az M4 Sportnak Anita.

„- Nehéz volt újrakezdeni a sérülés után pszichésen is, ez az érem most nagy lökést ad majd a folytatáshoz” – fogalmazott Eperjesi László  tanítványa.

A számot meglepetésre a bolgár Radoslava Mavrodieva  nyerte 19,12 méterrel, mindössze egy centiméterrel előzte meg a nagy esélyes Christina Schwanitzot, a világ- és kétszeres Európa-bajnok német atléta az ötödik sorozatig vezetett.