Márton Anita minden sikerével Békéscsabát reprezentálja

Március 29- én pénteken Szarvas Péter polgármester virágcsokorral köszöntötte EB bronzérmes súlylökőnket Márton Anitát és edzőjét Eperjesi Lászlót. Polgármesterünk Anita minden versenyét az első lökéstől az utolsóig figyelemmel kíséri.

A fogadásnak 2 apropója is volt: köszöntés és szerződéskötés.

Dr. Ferenczi Attila képviselő kezdeményezése sikerrel járt, a Város Közgyűlése kimutatta szándékát Márton Anita megtartására, az értékek vigyázására azzal, hogy 7 milliós szerződést kötött alá a Kopp Békéscsabai Atlétikai Clubbal – s Márton Anitával, Anita éves felkészítése feltételeihez történő hozzájárulás céljából.

Anita mindezt így köszönte meg:

Remélem, hogy fényesebb jövő vár rám a múltévi sérülésemből felépülve. Tokióig fogy az idő, már ezév június 1-től már megszerezhető a kvalifikáció.

A klub elnöke Dr. Ferenczi Attila így szólt Anitához:

Büszkék vagyunk Rád és köszönjük Neked az eddigi kiemelkedő világverseny-eredményeidet. Tóth Sándor klubigazgató megköszönve a városi támogatást elmondta, hogy a glasgowi EB -n Anita hatalmas küzdeni tudással bizonyította, hogy a világ elitjébe tartozik felépülése után is.

Anita és férje Tajti Zsolt ezen a napon egy városi pályázati projekt előadására is meghívást kapott, ahol kötetlen beszélgetésen bepillanthattunk a családi szerepeikbe. Példaértékű harmóniában élnek, mellyel még szimpatikusabb lett sokak számára olimpiai bronzérmesünk.

Zárásként Anita és férje megnézték a Munkácsy Mihály Múzeum páratlan kiállításán Andy Warhol munkáit, majd egy kellemes ebéddel zárták a napot a Veszely Csárdában.