Országos Felnőtt Bajnokság

Európa Bajnoki ezüstérmeseinknek, Olimpikonjainknak nagyon jó lehetőség volt a gyakorlásra. Három Bajnoki címet szereztek a 121. Országos Bajnokságon, Székesfehérváron a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club versenyzői.

Baji Balázs bevallása szerint sokat hibázva, de biztosan nyert, kitűnő idővel /13,39/ 110 gáton a Bajnoki aranyat. Sok szépet fogunk Tőle még látni, mert Rióban nem hibázik!

Márton Anita: súlyban és diszkoszvetésben hamar eldöntötte a bajnoki címet magának, de edzője Eperjesi László, arra hívta fel a figyelmét, hogy meg kell tisztelni a magyar mezőnyt és végig kell versenyezni, amit Anita meg is tett jó kedvel, szép lökésekkel, dobásokkal szórakoztatta a nézőket a nagy meleg ellenére.

Érmeseinkről, helyezettjeinkről:

Gregor László: lehetne azt is mondani, hogy „elpuskázta” az aranyakat, de inkább talán azt kell mondani: Ez a középtávfutás szépsége az ilyen versenyzés. 1500 m-en talán az első kör döntötte le a végső sorrendet, Laci 57 mp-el kezdett, míg a későbbi győztes Kazi 59 mp-el, így a hajrában már Lacinak nem maradt ereje partiba maradni az aranyért. 3000 akadályon csaknem végig vezetve az utolsó 500 m-en meglepte a debreceni Juhász, aki elfutott, de még így is lett volna Lacinak lehetősége megnyerni a versenyt, de az utolsó vizesároknál hibázott.

Tábor Miklós: Szépen fénylő bronzérmet gyűjtött be 5000 m-en, ahol szintén nagy hajrá verseny volt. 1500 m-en is kitűnő futással az értékes 5. helyen futott be.

Bogdán Annabella: Gerelyhajítónk is jól szerepelt. Örültünk hogy, a közel 6 hetes sérülés után dobni tudott, de most már elmondhatjuk rendben van a könyöke, így készülhet szeptemberre.

Braun Barbara: Ifjúsági rúdugrónk a felnőtt mezőnyben egyéni csúccsal szép helyezést ért el.

Novák Natália: Junior korú versenyzőnk 1500 m-es versenyzését lehet dicsérni.

Váczi Lili: Hosszú sérülés után ismét tudott versenyezni.

Kovács Miklós: Óriási lehetőségektől esett el, 100 m-es előfutamban meghúzódott, így a döntőbe jutása nem sokat ért. Sajnos 200 m-en sem tudott elindulni, pedig az elért időeredmények alapján neki állt a „zászló”.

Anita-Balázs! Irány Rió, most már Mi is csak oda figyelünk és szorítunk Értetek!

  • Anita és edzője Eperjesi László csütörtökön repülnek.
  • Balázs és edzője Tomhauser István augusztus 10. –én célozzák meg Riót.