Öt érem két versenyről

2019.06.22.

– A lengyel gyalogló bajnokság keretén belül nemzetközi versenyt is rendeztek Mielec városában a hétvégén. A versenypálya a város központjában egy 4 sávos úton került kialakításra, ami egy kis emelkedővel volt tarkítva.

Az 5 km-es ifjúságiak versenyén még napsütéses meleg idő volt, de Urbanikné Rosza Mária tanítványa Zahorán Petra így is megnyerte a versenyszámát.

A felnőtt nők estefelé már kellemes versenyidőben gyalogolhattak. Több nemzet versenyzője állt rajthoz a 20 km-en, ami egyben a lengyel bajnokság is volt.  Germán Tibor tanítványa Kovács Barbara óvatos kezdésből, szépen fokozva versenyzett és így felgyalogolt az idei második legjobb idejével a harmadik helyre egy szlovák és egy lengyel versenyző mögött. Barbinak most két hét könnyű edzés következik és elkezdődik a felkészülés a Tokiói Olimpiára.

 

 

– A fiataljaink a hétvégén Budapesten a 46. Paulínyi Jenő Emlékversenyen álltak rajthoz, ahonnan 2 érmet is hazahoztak. Ez a verseny jó felkészülést jelentett az Ifjúsági és serdülő országos bajnokság előtt.

Eredmények:

Helyezés Név Korosztály Versenyszám Eredmény
2. Garai Viktória ifjúsági gerelyhajítás 43.72 m
2. Hrabovszki Balázs serdülő 100 m gátfutás 14:03 e.cs
3. Kovács Alexandra serdülő 3 km gyaloglás 17:04,59
5. Hrabovszki Balázs serdülő ötösugrás 17.54 m

 

Kovács Alexandra