Kiváló sportoló, kiváló tanuló

A Kazinczy Ferenc Általános Iskola tanulója és a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club fiatal versenyzője Erős Eszter bebizonyította, hogy a sport és a tanulás nem összeegyezhetetlen. Eszter 2. osztályos tanulóként kezdett el járni a Tünde utcai sportpályára. Az Atlétikai Club, a Magyar Atlétikai Szövetség, Diák Olimpia, iskolák által rendezett sportversenyeket sorban megnyerte, főként 60 és 100 méteres síkfutásban, távolugrásban és kislabda dobásban. 2016 júniusában Clubunkat képviselte a Nemzetközi Gyermek Atlétikai versenyen, ahol egyéni III. helyezést ért el két versenyszámban is.

11 éves korában próbálta ki az atlétika újabb területét a rúdugrást, és Bagi Árpád edző irányításával sajátította el az első lépéseket. A tavalyi évben újoncként mutatkozott be a rúdugrás szakágban és a januárban megrendezésre került Magyarország Újonc Fedettpályás Bajnokságáról a Club első aranyát sikerült elhoznia.  Ebben az évben még két országos versenyen is megmutathatta tehetségét és sikerült a dobogó tetején állva újabb két aranyéremmel gazdagítani Clubunkat. A napi edzések és a versenyek mellett (mely többször hétvégére is esett) azonban a tanulás sohasem szorulhatott háttérben, így az általános iskola nyolc évét kitűnő eredménnyel végezte el.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma e kiemelkedő teljesítményért „Magyarország jó tanulója, jó sportolója díjjal” elismerésben részesítette. Az iskolája pedig „jó tanuló jó sportoló,” díjjal jutalmazta meg.

A sport és a tanulás nem összeegyezhetetlen, megfelelő időbeosztással mindegyik területen lehet sikereket eléri, erre jó példa Eszter is. Erre biztatunk minden fiatalt!

Ezúton is gratulálunk Eszternek!