Mihály Réka Európa Bajnoki bronzérmes

Bochum-Wattenscheid 2019.07.23.

A németországi Bochum-Wattenscheid ad otthont a Hallássérültek Európa Bajnokságának. Mihály Réka versenyzőnk 2 számban kvalifikálta magát a világversenyre. 1500 m-es síkfutásban nagyszerű versenyzéssel kiváló egyéni csúccsal (4:54,32) szerezte meg az értékes harmadik helyet. Réka nagyon komolyan készült az EB-re, így megérdemelt sikert ért el. 2 nap van a versenyszámai között, pénteken lesz számára a 800 m-es döntő, ahol hasonló jó futást vár tőle edzője, Tóth Sándor mester.

Réka így mesélt a versenyről: „Nagyon szépen köszönöm mindenkinek, aki szurkolt nekem és gondolt rám. Kedden volt az 1500 m-es döntőm. A bemelegítés után a Call Roomban várakoztunk, majd egy pici késéssel 17:30-kor álltunk rajthoz, – amit a 34 fokos hőségben rajtlámpa indított. Az elején lassú volt a tempóm, de szép lassan fokoztam, és végül a mezőnnyel együtt futottam. A második kör után kezdtünk el gyorsulni. Kellemetlen és fájdalmas volt, mert a fehérorosz versenyző folyamatosan, makacsul lökdösődött, nem csak engem, hanem a többieket is. A karom is kékfoltos lett, de nem foglalkoztam vele. Ilyen a sport! Az utolsó 200 méteren lehajráztam! És VÉGRE! 1500 m-en bronzérmet szereztem! A végén sírtam. Fájt a karom. Az orvos pici izomsérülést állapított meg, de azt mondta nem vészes. A lényeg, hogy érmet szereztem, egyéni csúccsal! 4 másodpercet javítottam! Annyira boldog vagyok! Meleg idő, kemény pálya és a fehérorosz versenyző lökdösődése ellenére is sikerült!

Nagyon köszönöm az edzőmnek Sanyi bának, atléta társaimnak és a békéscsabai klubtársaimnak. Nagyon akartam indulni az EB-n. Nagyon sokat dolgoztam érte, keményen edzettem. De még nincs vége! Pénteken indulok a 800 m-es döntőn. 17:10 órakor állunk rajthoz. Kemény lesz!!!”

Gratulálunk Réka!